Verhaaltje..



Poes Bells heeft baby ‘s.  Een drieling. 2 meisjes en een jongen. Het jongentje heet Boefie, hij is zwart met wit, zijn zusje heten Bobo en Bluukie en hebben een grijze vacht, met een wat witte vlekken. Zij lijken op papa, … dat is Bubbel.
Opa Teddy is boos. Die kleintjes zijn zo wild ! En ze willen vast mijn eten opeten, denkt hij.. en wat dacht je van mijn slaapplaatsen ? Balen ! Zuchtend besluit hij om de komende weken maar op zolder te slapen, daar komen ze voorlopig nog niet. En wat leuk, .. daar staat de oude computer ! En bovendien een prettig stoel… Teddy gaapt uitgebreid. “Welterusten, de komende weken .” zegt hij tegen zichzelf.
Na een paar weken worden de kleine baby katjes groter.. ze lopen door het huis en snoepen van melk met brinta.
Lekker, .. hup ! Handig springt Teddy op de aanrecht. Daar kan hij rustig geniet van een schotel vol met dat lekkere melk – spul. Die ukkepukken kunnen zo hoog nog niet springen.. !
Poes Bells geeft haar kleintjes minder melk, ze brengt kleine vogeltjes. Het wordt tijd dat ze vlees en brokjes gaan eten.
Maar bah, de baasjes brengen de vogeltjes vliegensvlug naar de grote groene vuilnisbak.
Lunchtijd, .. het ruikt lekker ! Teddy springt op tafel. Wat is dit nu ? Help.. via de stoelen klimmen de kleintjes ook al op tafel.
Ze willen ook snoepen, … Teddy geeft een klap aan Boefie en blaast hard.
“Precies z ’n opa .” zegt het baasjes.  “Net zo eigenwijs !”
Wat nou toch ? Lijkt dat kleine jochie op mij ? Mmm.. Teddy houdt Boefie goed in de gaten. Warempel, .. denkt Teddy tevreden.
Misschien wordt het tijd om vriendjes te worden. Natuurlijk blijf ik de baas, maar Boefie zal ik eerst eens leren hoe ‘ie een echte Boef wordt !
Die avond springt poes Bells op de aanrecht. Ze is het opvoeden een beetje zat, .. Handig springt Teddy op de tafel. De kleine katjes kruipen bij hem.
Ze vinden opa Teddy lekker warm en erg lief ! Relaxt, .. Teddy is blij dat hij nieuwe vriendjes heeft.
Op deze manier blijft hij lekker fit, .. en als hij het beneden zat is, klimt hij gemakkelijk weer de trappen op naar boven om daar op zolder te slapen.
Wat hij nu zat is, maar dan zeker te weten weer erg leuk vind ! 

Reacties

  1. Wat een supertof verhaal! Zo zou het precies kunnen zijn ;) En die leuke foto's erbij maken het helemaal af. Geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke lieve katjes allemaal!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Gorillafamilie 's

rondje rijp, 17 januari 2013