Timo 's avontuur (2)



De oorlog of de watersnood ramp, dat wilde je niet meemaken. Maar toch… Timo vond de verhalen prachtig ! Het zuchtte altijd diep als de meester klaar was met vertellen. Jammer, dacht hij dan. Het gaat mis.. “Volgende week vertel ik verder .” zegt de meester na een korte stilte plotseling. Timo schrikt op. 
Nee ! denkt hij teleurstelt. Jammer, hij slaakt een diepe zucht. “We gaan lekker zingen .” kondigt de meester aan. “In naam van oranje doe open de poort !” Vaderlandse liederen : ook daar is Timo dol op. Enthousiast zingt hij mee.

Het is vrijdag. Timo heeft vrij. Vanmorgen is het met mam naar de supermarkt geweest. Daarna mocht hij mee naar mevrouw de Boer. Mevrouw de Boer woont in het bejaardentehuis en verteld vaak over vroeger. Inmiddels is het middag en Timo en mam hebben net pannenkoeken gegeten. Lekker, Timo vind ze vooral heerlijk met stroop. Nu zit hij erg vol en wil hij fijn naar buiten. Timo heeft een plannetje.. hij gaat hout zoeken voor opa !  Als hij het vanmiddag ook gelijk brengt krijgt hij vast iets lekkers van oma. Cake, misschien .. of boterkoek.. Mmm, maar nu even niet. Poeh ! Hij heeft echt een beetje teveel gegeten. Nog meer als mam.. ! “Mam !” roept Timo.
De keuken is leeg. Op het aanrecht ziet Timo de gasaansteker liggen.
Ineens beginnen zijn ogen te twinkelen. Gauw.. Timo grist de aansteker van het aanrecht en rent naar de gang. Hij pakt zijn schooltas en vlug stopt hij de aansteker er in. Wat zou het gaaf zijn om zelf een vuur te maken. Net als Klaas en Kees. “Wat is er, Timo ?”




met een wasmand vol was komt mam de trap af. “Ik ga hout zoeken voor opa. Mag ik iets lekkers pakken ?” “Jahoor ..” stemt mam toe. “En kom niet te laat thuis, hoor ! Pap en ik moeten vanavond weg… ! Linda is jarig. Annemieke komt oppassen .” Linda is getrouwd met papa ’s vriend Frans. Annemieke is een Timo ’s nicht. Ze kan mooi voorlezen. Timo vind het altijd gezellig als ze komt. Mam gaat naar de schuur. Timo pakt in de keuken een pakje sap en een appel. Die stopt hij bij de aansteker in zijn tas.  In de gang trekt hij  snel zijn jas aan. Zijn tas hijst hij op zijn rug.

 In de tuin staat Timo ‘s skelter. De kar heeft hij al aan de skelter vast gemaakt. In de kar ligt een oude deken. De deken is al vaak nat geregend. Er groeit zelf was mos op. Niet erg, …! Daar kunnen takken wel tegen. Vlug skeltert Timo weg. Hij toetert een keer naar mam en  rijdt naar ’t Weggetje. Dat is een laantje met bomen er langs. Timo kijkt goed of hij mooie takken ziet. Maar dat valt tegen.. ! Het winter. De bomen zijn kaal. En het heeft laatste tijd niet hard gewaaid. Een beetje teleurgesteld rijdt Timo steeds verder. Een paar keer stopt hij om een tak op te rapen. Maar de takken die hij pakt zijn helemaal niet mooi. Wat heeft opa daar nou aan ? Aanmaak houtjes misschien.. daarom bewaard hij ze toch ! Of voor zijn eigen vuur, dat kan ook! Maar waar kan hij rustig zijn gang gaan ?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Gorillafamilie 's

rondje rijp, 17 januari 2013